Söndagen den 28e

Så var det sista dagen på sportlovet, och på Februari :P Lite segt.. Igår känndes det som söndag av någon anledning och idag som lördag :/ Blir lite smått förvirrad..

Igår hände det typ ingenting därav inget inlägg :P Pappa och Frida ville grilla så det gjorde vi ;) Turbo gick på snön på gården (70cm högt) och vi kollade Melodifestivalen. Tror inte jag missat nått. En riktigt händelselös dag alltså :P

Idag har det hänt lika mycket.. Glott på tv, kollade senaste avsnittet av Vampire Diaries, jag visste att jag inte skulle ha kollat på det första avsnittet :P Att man så lätt kan fastna i en serie. Ska väll vara glad att ja inte har haft tillgång till första avsnittet av True Blood, för då skulle jag väll sitta och nörda den serien med.. ;)

Har laddat upp lite bilder på Photobucket, på Turbo när han går på 70cm snö :P Och även lite sommarbilder :) Längtar sååå till sommaren! Värme.. Kunna gå utan att riskera att halka. Haha xD

Fick ett samtal från Vecko Revyn idag, dom hade bytt utseende på tidningen och jag fick ett erbjudande. Hon sa så att jag fick se det 'nya' Vecko Revyn.. Men jag som aldrig läst den tidningen, hur ska jag kunna veta om det är någe bättre? Blev förvirrad av det samtalet. Inte nog med att hon bara rabblade upp all info så snabbt att man inte hann ta in det, man hann ju inte uppfatta nått. Det jag kommer ihåg från hennes rabblande är typ någonting med 3nr, ögonskugga (?) och att allt egentligen skulle kosta ca 400kr, och jag vet att hon sa en massa mer. Hehe.. Bra försäljare :P Verkligen ser till att 'kunden' uppfattar vad som erbjuds. ;)


Turbo ute på snön.
Tror han letar efter en snöboll Frida kastat ;)


Snobben var också med ute på snön, men höll sig i närheten av grillen ;)
Han hoppades väll att nått gott skulle ramla på marken.


Fredagen den 26e

Har varit en rätt så lugn dag idag.. Fick sova ut så det var skönt :P Systrarna åkte in till stan i morse så det har varit ganska lungt ;)

När klockan blev typ ett så bestämde jag mig för att det var dags att gå ut och börja skotta undan vallen som plogbilen så snällt placerat utanför uppfarten. Hade skottat gången och precis börjat på vallen när jag såg att mamma och pappa kom hem.. :O Snacka chock! Trodde dom skulle jobba till fyra som vanligt. Men det gjorde ingenting, pappa fick hjälpa till med vallen ;) Det är tungt nu när det är blöt snö. Men får se det positiva, förhoppninsvis är snön påväg att försvinna :D

När vi blev klara och gick in så vart det nästan på en gång att åka till farmor. Skulle hjälpa henne att städa så vi packade in hundarna i bilen och åkte, dom sitter så mycket hemma så dom fick följa med och vara ute hos farmor istället :P Vi kom hem igen vid fem tiden och påbörjade då maten, tacos! ;D Bestämde mig för att skippa träningen idag, mådde ju inte så bra igår så det är lika bra att vila.

Hörde att taket hade gett vika på Bernhov idag :( Inte kul.. Kommunen kommer väll inte att bygga upp det igen så får se hur det blir med det. Vi åkte förbi på väg hem från farmor och såg att typ halva ishallen låg i backen, typ jämnat med marken :( Är ju bara ett tält så dom ställningar som höll upp 'duken' var på marken, bakre delen av hallen stod däremot. Nu har vi en halv ishall här i F-bro! :P Får se vad som händer med FFIK nu.. Jag spår då ingen ljus framtid för dom... (med tanke på hur bra kommunen är på att fixa grejer här :P)

Får se vad man ska hitta på imorgon. Man vet ju aldrig :P Skulle däremot vilja gå på bio på söndag och kolla Det regnar köttbullar, i 3D. Är lite lockande men vet inte om någon vill följa med, vill inte gå själv...
Någon som vill gå med mig? Får se om Frida vill gå men annars vet ja inte :P

Sitter och kollar OS med pappa nu. Skidskytte, stafett för herrarna Sverige ligger 4a just nu ;) Kollade på slalomen tidigare gick inte så bra för Sverige där, bästa svenska låg 5a, sist jag så iaf :P Anja hamnade på 14e har jag för mig. :( Inte bra för Sverige....

Sjuk?

Har inte varit speciellt pigg idag. Sov, väldigt, länge och spenderade sen så gott som resten av dagen i soffan och kollade på tv :P Funderar på om man har feber, men kan inte hitta febertermometern så vet inte säkert... Är väll Emmi som tagit med sig det någotstanns nu när hon varit sjuk, och sen, som vanligt, inte lagt tillbaka den. Får se hur man mår imorgon. Förhoppningsvis mår man bättre imorgon så man kan gå och träna.. Konstigt, jag har aldrig varit någon som sett fram emot idrottslektioner eller motionering :P Men jag antar att det är lite annat när man gör det på egna villkor ;)

Följde med pappa ut när han skottade altantaket och mest höll honom sällskap, har höjdskräck så undviker att gå upp dit. Flyttade stegen och så istället :P Vart att tänka till (pga all jävla snö) när han ville ha den på andra sidan huset, utanför köket. Jag kom fram till att det var enklast att gå genom altanen och sen efter husväggen imellan töjorna. Eftersom bl.a hundarna hade trampat ner snön där var det ganska enkelt att få upp stegen med :P

Sitter nu och spelar 'Bouncing Balls' på fb. Går väll sissådär ;) Och sen lyssnar jag på Ebba Grön på Grooveshark ('800 Grader' just nu). Fick ett mail tidigare idag (tror jag) där det stod att på SF:s hemsida så visade dom live från röda mattan (gröna i det här fallet :P) premiären av Tim Burtons 'Alice in Wonderland' så jag satt och tittade på den tidigare.. Kanske något man ska kolla på någon gång i framtiden ;)


Onsdagen den 24e

Så var det onsdag vilket betyder träning ikväll :) Ska bli skönt, är iofs trött men har förhoppningsvis fått lite mer energi då :P

Blev väckt av Frida vid halv 10, inte speciellt tidigt jag vet men jag var sjukt trött! Hon hade försovit sig och behövde skjuts till bussen. Det var bara att kravla sig upp och köra henne. När man kom hem var det självklart så att man inte kunde somna om. När klockan nästan var 12 bestämde jag mig för att det var dags att åka, skulle åka till apoteket och hämta tabletter till farmor och sen köpa mat till oss.

Nu sitter man och kollar lite inspelat :P Sen får vi se vad som händer.. Kanske leta fram någon film, om man hittar någon bra ;)

Energilös och på klagohumör

Är sjukt trött, men tycker att det inte är dags för sängen än :P Ska försöka vara uppe några timmar till, typ 2, så man inte vaknar så sjukt tidigt imorgon.. :P

Blev väckt kl 7 imorse av mamma som kom och frågade om jag kunde åka till farmor och sen köra henne till vårdcentralen, hon har varit utslagen sen i lördags.. Pappa var just då hos farmor och kastade lite ved i pannan. Jag sa visst eftersom farmor har så ont i armen att hon knappt kan röra den, och därat inte kan köra bil.. Så jag försökte sova lite till och kl 8 ringde pappa och kollade lite med mig och undrade om jag kunde kasta in lite ved i pannan när jag kom dit, bestämmde mig för att kravla mig upp ur sängen då så jag skulle hinna äta lite frukost med. ;)

När jag kom hem till farmor visade det sig att farmor precis varit ute i pannrummet så jag behövde inte kasta in någe ved. Hon hade pratat med vc och fått tid till halv 12 så vi kollade på tv innan det var dags att ge sig av till samhället igen. Satt i väntrummet i typ en timme innan vi kunde åka igen.. Det visade sig att hon har en stor lunginflammation (förklarar varför hon inte kan hosta) så vi åkte till apoteket (Kronans droghandel :P) och hämtade det hon behövde. Läkaren hade även skrivit ut "sluta röka"-piller (hon har inte rökt sen i lördags och han tyckte hon skulle fortsätta så :P) men dom var slut så jag ska åka och hämta dom imorgon. Sen bar det av hem till henne igen och vi kollade lite på OS (curling damer, sverige-kanada) innan jag bestämmde mig för att åka hem.

Vägen vid den nybyggda refugen, där det blir 50, var snorhal så när jag bromsade in hände det direkt ingenting. Lite läskigt när man kommer i typ 70 och det inte funkar att bromsa och man bara ser refugen närmar sig, man bara tänker typ hoppas man kan svänga iaf så man inte kör rätt in i den.. Så jävla smart av vv (eller vem det nu är som sköter sånt) att bygga nått sånt skit men inte sanda/salta. Livsfarligt!

Tycker de "nybyggen" som skett på vägen i F-bro är skit. Speciellt dom som är inne i samhället, det skapar bara kaos för både bilister och gående. Övergångsställerna är ju borta nu. Vilken idiot kom på den idéen? Två avsmalningar av vägen på så kort väg och dessutom är ju järnvägen nästan precis där! Jävla smartskaft! Blir ju total stopp i halva samhället när tåget kommer! Och även om man inte ska över järnvägen, när bommarna är nere, så sitter man fast. Vad skulle dom vara bra för? Sänka hastigheten? Det har nog inte hjälp speciellt mycket.. (Inte när det gäller min körning iaf) Visst får det plats två bilar i bredd (iaf sommartid/utan snö :P) när man kör igenom avsmalningarna men kommer det en lastbil så bromsar inte den. Störst går först! Helt sjukt!

Vad skulle det vara för bra med att ta bort övergångsställena? Det funkade ju bra innan (tycker jag) och nu får gående vänta på att alla bilar och lastbilar ska köra förbi, dom stannar ju inte för att det inte är övergångsställe! Det minsta dom kan göra nu är ju att fixa övergångsställe där, igen, för det här kommer inte funka i längden. Tänk alla barn som ska över vägen till/från skolan. Kan hända en riktigt tragisk olycka om dom inte ser upp. Man vet ju att barn i lågstadieåldern kanske inte är så uppmärksamma på trafiken som dom borde.

Man kan ju förstå vad refugerna på vardera ände av Bergsv. är till för. Ska dom finnas där får dom även ta och underhålla vägen som är där (tex sanda) så det faktiskt går att bromsa! Det funkade ju inte för mig och det vart lite panikartat! Idag var det en bil som inte direkt bromsade in utan istället valde att köra på fel sida för att inte behöva göra den lilla 'svängen', tänk om det varit möte och han inte varit tillfäckligt uppmärksam(!), eller om någon kört ut från bensinmacken utan att kolla ordentligt. Härdan efter kommer iaf jag att börja kolla ordentligare innan jag kör ut från macken så ingen bil är i fel körfält. Visste inte ens att folk gjorde så. Så jävla dumt!

Hur länge har dom refugerna funnits? Några månader? Och hur många gånger har dom varit och fixat skyltarna där för att dom är nerkörda? Såg idag när jag åkte hem att det var en snubbe som höll på med en av skyltarna..

Säger bara: Tänk till innan ni bygger något mer skit på vägarna så det inte blir så att folk genar på fel körfält och det till slut blir en olycka för att någon inte 'orkat' köra de nya vägarna och inte varit uppmärksam på mötande trafik för att 'det inte brukar vara trafik där' eller något liknande...


Respektlöst!

Att vuxna människor inte ens kan höra av sig! Ååååhh!

Frida skulle på möte med US (Ungdoms Sektionen) och jag hade lovat att jag skulle fota dom, så dom kunde lägga upp en bild på hemsidan.. Mötet skulle börja kl 15 och Frida och jag åkte så vi var där ca 14.45.. När vi kom dit däremot var det ingen där, och eftersom Frida inte visste om/var det fanns en nyckel till klubbstugan så satt vi kvar i bilen där det var lite varmt i alla fall..

Ingen kom, inte ens ordförande, så Frida ringde och kollade med några som är med i styrelsen om var alla var (ingen svarade på hennes sms) och då svarade hon som hon pratade med att mötet hade skjutits upp 15min.. Men ingen (inte ens ordförande) hade kontaktat Frida, men alla andra visste det.. Frida blev skitförbannad, eftersom det alltid är hon som är i tid och ingen annan, då det visade sig att minst två av dom som skulle komma var 15min borta.. När hon berättade det för Frida sa hon även att den som är ordförande hade kontakt med dom som var 30min borta och hade då sagt att hon också skulle komma senare.. Aargh!

Så vi vände om och åkte hem igen, hade ingen lust att vänta på några som inte ens meddelat att det var en försening. Sen när vi kommer in i samhället så möter vi dom som är på väg ut till ridskolan. Visst att dom skulle vara där om 15min, som dom sagt på telefon, nej för då hade vi ju åkt 15min tidigare från ridskolan!

Det var ju bestämmt att jag skulle fota US men det blev ju inte av.. Och ska dom hålla på så här tänker jag faan inte göra det gratis någe mer! Bensinen kostar och den är då inte billig!

Att vuxna människor beter sig på det här sättet! Helt oacceptabelt och respektlöst mot alla inblandade! Det tar inte så lång tid att ta upp telefonen och skicka ett sms, eller ringa och säga till att något är ändrat! Tydligen hade den som är ordförande frågat Frida (som var ordförande tidigare) igår när mötet var! Håller hon inte koll på det?! Vilken jävla människa!! Väx upp!! 

Måndag den 22a

De vart en tidig start på dagen idag.. Kl 7 gick jag upp då jag skulle köra Frida till tandläkaren till 8.. Gick faktiskt och lade mig igen när jag pratat lite med pappa innan han åkte och snoozade till halv 8 ;) När jag varit uppe och fått liv i Frida, som inte verkade ha koll på klockan, så passade man på att borsta tänderna medans hon käkade en pan pizza.. Jag tänkte äta frukost när vi kom hem igen, mår illa om jag äter för snart efter att jag gått upp :( Men hon skulle dra ut en tand så hon va tvungen att äta lite.

Märkte när jag kom ut till köket och träffade Snobben att han haltar.. Hmm.. Vet inte vad han kan ha gjort :/ Öm på ena benet är han med.. Får kolla med mamma och pappa sen när dom kommer hem om dom vet vad han gjort..

Gick ut och startade bilen medans Frida borstade tänderna, den ville verkligen inte starta men jag vann den kampen ;) Men tro inte att den funka felfritt för det.. Neej då.. Envis som den är la den av när jag tog en vända runt den med isskrapan.. Så det var bara att hoppa in igen och starta upp den igen. :P Valde att sitta kvar i bilen den gången med foten beredd vid gaspedalen om den skulle få för sig att lägga av igen ;) Vi kom fram till tandläkaren till slut i alla fall.. :) Och när vi satt i väntrummet hörde vi hur Sverige vann över Finland med 3-0!! Härligt Sverige!

Har precis kommit hem igen efter att ha kört Frida till affären.. Hon kännde att som inte kunde leva på spat från soppan Emmi lagat. Så vi åkte och handlade yoghurt och barnmat till henne :P

Såg att Arboga Bio visar "Det regnar köttbullar" i 3D på söndag.. Skulle vara lite kul att se ;) Så vi funderar på att kolla den.. Får se hur det blir med det däremot :P

Vid 3tiden är det meningen att jag ska med Frida till ridskolan och fota ungdomssektionen.. sen ska Frida på möte där så vi får se hur länge man blir kvar ;) Inte för länge hoppas jag för jag tänkte åka och träna vid 5.. Hoppas kan man ju alltid ;)

Nu finns det även bilder från Malta på photobucket.. Have a look! :D








Söndagen den 21a

Söndag igen.. Men inga sura miner för det :) Det är ju looov! Härligt! Ingen skolan förrän om en vecka. Yey!

Var ute med mamma, Camilla, Turbo och Ferdinand tidigare idag.. Turbo och Ferdinand fick busa lite ;) Så var jag med och fotade det hela :P Bilderna finns HÄR och ska lägga upp några här på bloggen med :)

Frida kom ut och när vi stod med hundarna på vägen och frågade mamma om hon kunde köra henne till Therese. Varken jag eller Frida blev förvånade över att hon sa nej.. Hon skjutsar ju aldrig henne någonstans.. Så då fick jag ställa upp och köra.. På villkoret att hon sopade av bilen :P Och nu kom mamma in och undrade om jag kunde hämta Frida igen hos Therese kl 9.. *suck* Joo men det är ju klart man ställer upp..

Har nu i stort sett hela tiden sen vi kom in redigerat och laddat upp bilderna... Tog sin lilla stund.. ;)



Turbo och Ferdinand


Ferdinand


Lilla sööta Ferdinand


Turbo med vinden i pälsen :P


Suck!

Jaha. Nu verkar det som att mamma har hittat adressen till bloggen... Suck!!!
Hoppas som faan att hon låter mig ha ett privatliv och INTE läser!!
Hon ska då inte behöva veta allt!

Hoppas hon kan respektera detta!

Foton

Såå det blev ingen Pixbox, Camilla ;)
Hade en photobucket sen tidigare så tänkte att tag ska försöka använda den.. Om man kommer ihåg det :P Länken ska komma upp under "Länkar" sen men den finns här tills dess ;)

Hade lite tråkigt så försökte komma på ett annat namn på bloggen. Vart det bra? Tycker det är lite kul iaf ;)

Nej fyy.. Är klockan redan så mycket?! Nu är det absolut dags för sängen!

En random fråga bara.. Någon som vet vad det här är för frukt??


Är det ens värt att skotta?

Nu har jag lyckats fixa några av bilderna från idag.. Snökaoset.. *suck*

Var ute med pappa och skottade (efter Melodifestivalen) bort de ca 3dm (!) som kommit.. Jobbigt va det.. Och sen när pappa och mamma åkte till farmor för att kasta lite ved i pannan (hon är sjuk :( ) så passade jag på att skotta bort det som var under bilen och gjorde någolunda rent (snöfritt kan man ju inte precis säga :P).. Hann lagom klart till dom kom hem.

Snobben och Turbo var ute med mig. Hade satt på Snobben hans 'regnoverall' så han inte skulle bli så snöig, Turbos var för liten så han fick vara utan.. Men va söt Snobben va i hans lite för stora 'overall' :) Önskar att jag tagit ett kort på han men det tänkte ja inte på :(

Här är iaf lite bilder från idag... Suck.. Måtte det sluta snart.......


Snöhögen som ligger på fågelbordet (?) är ju än den är...
Så ska det väll inte vara?


Fy va de blåser!


Det är bara lite snö här.. Jag loovar!


Stackars buskar... Ser du hur många vinbärsbuskar det är? 4st ska det nog finnas.
Krusbärsbusken är begravd för länge sen :P


Det har t.o.m. samlats en massa i fönsterna..


Snobben väntar på att mamma och pappa ska komma hem från farmor...


Snobben kikar på Kjell (grannen), mamma och pappa där borta vid bilen..
Kolla! Man ser knappt att det finns ett staket borta vid garageknuten...


Nu kommer pappa äntligen in från snöstormen..
(Det här var den finaste bild jag tagit idag enligt pappa) ;)


FY va mycket snöö!!! Stammen på träden är så gott som borta
(och lyktan som finns brevid är glömd och begraven för lääänge sen :P)


Nu kan iaf jag räkna det till att det är 4 vinbärsbuskar.. ;)


Nu ser man att det finns ett staket där borta vid knuten på garaget..


Denna bild är tagen några min (10-20?) efter att pappa och jag varit ute och skottat..


Nej men vaddå? Det är bara lite snö hemma hos oss.. Bara en så där 50cm.. Minst..


Man ser att snövallen vid staketet är i stort sett lika hög som staketet..


Snööö och sommarbilder! :D

Vilken härlig början på lovet.. :( Snö, snö och ännu mera snö... Suck! Nu är sen man knappt stammen på äppelträden längre :P Snön är typ i höjd med trappan upp till stora dörren.. Blää.. Kan det inte sluta snart??

Skulle säkert bli lite fina bilder om man orkade gå ut i kylan men har ingen stor lust med det.. Håller just nu på att redigera lite bilder jag tagit idag, genom fönster ;) Ska lägga upp några sen..

Här har vi lite bilder från härligare tider istället ;D Utan snö :P

















Turbo in action ;)






Härligt brunt vatten i ån.. ;)


Fredagen den 19e

Äntligen loooov! Härligt! Ska sova hela veckan :P

Vart en otroligt dryg dag i skolan idag. Det var meningen att hela dagen (8.15-11.30) skulle vara "Rapportkommentering" men det blev ju lyckat.. Kl 8.15 samlades klassen (lr vi 6pers som tog oss dit :P) och det visade sig att EN rapport blev kommenterad.. Av sex stycken.. Bra gjort AT2!! En del var inte där, en andra del hade inte läst rapporten och en tredje del hade inte haft tillgång till rapporten dom skulle ha läst (den som skrev rapporten hade inte lämnat in den). Väldigt lyckat. ;)

Sen på fikarasten på fredagar dras alltid två namn av dom som gått promenad under veckan (obligatorisk prom. tisd. och onsd.) som vinner en varsin biobiljett. Och ni tror inte att jag vinner idag! :D Efter en väntan på över en termin så vann man äntligen! ;) Härligt! Snacka om att man blev chockad. Vart inte säker på att dom sagt mitt namn först och blev lite smått förvirrad, men tog sig sen fram till Malena och tog emot min biljett! :D

Efter fikarasten var det meningen att vi skulle ha lite kul.. Joo visst.. :P Efter att Shams disskuterat med Gunnar och Ida (lärarna) i minst 20min, kommer inte ihåg va disskutionen va om, hjärnan driftade ivär efter typ 5min, man har lärt sig att Shams är väldigt bra på att disskutera allting, så kom vi äntligen igång.. Det visade sig att det roliga vi skulle göra var.. *trummvirvel* Nutidsfrågor! Jippie.. Men men, va roligare än rapportkommenteringen iaf :P

Kl. 11.30 fick man, äntligen, åka hem.. Visste att det skulle bli en massa jobb när man kom hem så ville hem så fort som möjligt så man fick allt gjort . :P Man kom alltså hem vid typ 11.30 och började direkt att skotta, plogbilen hade varit här och man såg att det skulle ta sin lilla stund. Började på en gång med den 'lilla' vallen framför uppfarten så man skulle få in bilen.. Efter ett bra tag (var nästan klar med uppfarten) så kom Camilla och Zebulon (?) och vi började snacka lite.. Eftersom hon bara har en skyffel så bestämde jag mig för att hjälpa henne lite (vi har en snösläde) så hon skulle kunna få ut bilen vid behov ;) Även Ferdinand fick vara med ute, det lilla söta snömonstret :) Försökte knäppa lite bilder med mobilen.. "Lycka till" fick jag från Camilla då Ferdinand har en riktig turbo i sig.. Hehe.. När vi var klara där gick jag tillbaka hem till oss och fortsatte att skotta, nu gången och trappan..

När jag var färdig med skottningen (typ 13.30) skyndade jag iväg till Hemköp för att hämta upp Frida och Isabelle.. Hem igen och nu påbörjades en snabb städning inomhus, dammsugning och div. undanplock, innan Mika, Pontus, Johanna ooch Oscar skulle komma kl.15.. Vi lyckades iaf ;) Sen vart det fika och jag fick min lunch, smörgåstårta, jättehungrig va man med. Farmor och Camilla kom dom också och då blev det lite ont om plats vid bordet.. Jag väntade på att Oscar blev klar och tog sen hans plats ;)

Mamma och pappa kom hem vid 16.30 snåret och då kunde man slappna av lite.. Fick dom ta över lite ;) Frida och jag hade varit ensamma innan och det funkade iofs bra men vart lite spring fram och tillbaka.. Nu ska jag ta och gå ut i köket och hälsa på mormor och morfar som tydligen är här nu, hörde inte när dom kom.. :P Vara lite trevlig ett tag till ;)


Zebulon
(jag vet att han tittar bort men det bryr jag mig inte om! :P)


Camilla och Ferdinand


Torsdagen den 18e

Torsdag va det då, och bara en dag kvar till sportlovet! Yey! Och att vi bara går till 11.30 imorgon gör det hela bara ännu bättre :)

Fast med tanke på ämnet vi ska ha blir man lite lockad av att stanna i sängen och strunta i skolan.. "Kommentering av rapporter" Super! :( Det är då meningen att jag ska kommentera Shams rapport, men har han lämnat in den då? Neeej! Så jag pratade med Ida (läraren) redan igår om det, (skällde nästan) va skit sur.. Och jag uppfattade henne då dom att jag inte skulle behöva kommentera, men idag när jag tog upp det igen sa hon att jag va tvungen att vara med och kommentera dom andras rapporter.. Suck! Orkar inte med det..

Va iväg med Marie och tränade. Kondition va det som gällde idag.. Helt slut vart man också. Va skönt att komma hem och äta (Chickenbits, kassler, ris och currysås, yummy!) och sen hoppa in i duschen... Gött! :P

Nu sitter man och byter lite bilder med Marie. ;) Från igår.. Får se om det blev någon bra bild på en.. (blir inte så ofta bra bilder :P) Kanske lätter ut någon, vem vet ;)

Frida och Isabelle håller på och bakar tårta inför imorgon.. (Frida fyller 17) Och nu kom mamma in med lite presenter hon vill att jag ska slå in (hon glömde bort dom lite :P) Hehe.. Hör från köket hur pappa och Snobben börjat sjunga lite :P Trevligt :)


Onsdag

Så va det onsdag.. Och självklart kom det ännu mera snö.. Suck! Kan det inte sluta någon gång.... Nu finns det ju så det räcker och blir över... 

Lite kul idag med foto.. Va ute med Marie och Mattias och tog lite porträtt.. :P Skulle hitta en bakgrund som passade in på personen.. Yeah right! Lyckat när man är i skolan :P Så vi tog mest bara en massa bilder utan att tänka på bakgrunden direkt.. Funkade ganska bra :) Ska kolla om jag lyckas lägga upp lite bilder här från idag..

Resten av dagen hade vi prat om rapporterna.. Kul, kom på att jag missat att skriva inledningen på min.. :( Blää!  Shams rapport, som jag ska kommentera, är inte klar och kommenteringen är på fredag.. Så förhoppningsvis är han klar med sin rapport imorgon så jag hinner läsa och kommentera den.. *Hoppas* ;)

Har precis stoppat i mig en pan pizza.. Va tvungen att hinna få i mig något innan träningen ikväll, vill ju inte riskera att man får håll.. ;) Blir lite skönt idag på gymmet.. Inte lika mycket folk, speciellt från skolan.. Skolan har bokat hallen på onsdagar och då är det många som spelar innebandy istället för att gymma.. :)

Fick med mig en kamera hem från skolan.. Vi har ju lov nästa vecka och onsdagen efter det ska vi till Stockholm.. Jag (och troligen dom flesta) ska till Naturhistoriska och Cosmonova.. Så fick med mig en kamera då det är meningen att jag ska ta lite bilder i huvudstaden.. Får se hur mycket bilder det blir.. ;)


Marie och Mattias


Marie

 
Mattias


Marie


Tisdag

Då va det tisdag.. Fettisdagen :P Ingen semla här däremot.. Är inte så mycket för semlor.. Är väll lika bra.. Inte nyttigt..

Vart lite hektiskt igår.. Kom hem från skolan, åt mat, tränade, duschade och sov :P
I skolan va de temadag om förintelsen, Tobias Rawet kom och berättade sin historia.. Hemskt.. Att något sådant har hänt...
Sen på Infomötet fick vi reda på att onsdagen efter sportlovet (3/3) ska vi till Stockholm.. Blir nog Cosonova för min del.. Inte vill man till Riksdagen igen iaf... Ur tråkigt där..

Idag va det en riktigt dryg dag.. Matte, Engelska och Natur.. Naturen va rätt okej.. kollade i mikroskåp så det va inte det vanliga tråkiga arbetet.. Kollade på morot, äpple, blad, jäst, hår, rödlök och säkert något mer.. ;)
Det var allsång på fikarasten (= gratis fika) vilket va skönt.. Det var "Var nöjd med allt som livet ger" (lr va den nu heter) och Trettiofyran (?) idag..

Väl hemma hamnade man framför tvn.. Kollade en massa inspelat.. Tog det lungt.. Vilar lite då man far iväg och tränar imorgon igen..
Blir nog sängen inom kort.. Börjar bli lite trött, är även lite seg i benen efter den obligatoriska promenaden idag... :P Jag, Fredrika och Martin gick till Hemköp och tillbaka.. Duktiga vi är :D

Söndag.. :(

Så va det söndag igen.. Varför måste helgen alltid gå så fort?

Va ute med mor min och Turbo tidigare idag.. Turbo skulle få hälsa på Camillas lilla Ferdinand :) Söt 'liten' sak.. Liten.. hehe :P Lika stor som Turbo.. haha.. Så jag va med och fotade det hela.. typ 700 bilder vart det nog ;) Så vi får hoppas att det blev några skarpa bilder, Camilla :P Ferdinand verkade gilla bandet på kameran.. Såg nog ut att smaka gott ;) Försökte även käka på Turbos koppel :P Både mamma och Camilla va där och drog bort honom.. haha..

Har inte hänt så mycket mer idag.. Kollade på Vinter OS invigningen som jag spelade in... Maffigt! Vart lite besviken på slutet.. Hehe.. showen va det inget fel på, men inspelningen slutade precis dom skulle tända elden.. Alla stod med facklor på scenen och väntade på att 'pelarna' skulle resas.. Och inspelningen var slut.. Suck!

Ska nu ta och glo lite på 'How I met your mother' får se om det går något mer bra på tv ikväll..

Ha en så trevlig Alla hjärtans dag! (Det som är kvar av den :P)

Lördagen den 13e

Vart en skön start på dagen idag.. Fick sova länge för en gångs skull :P

Men sen kom mamma in och undrade om jag kunde åka till farmor och hjälpa till med Moa och Sebbe, dom skulle baka och farmor mådde inte helt bra, riktigt förkyld..
Så jag åkte dit och hjälpte till med bråkstakarna ;) Bullar och bröd bakades det med.. Innan jag kom hade dom redan bakat chokladrutor.. Sen på em/kväll vart det lite fika, gott! :) Vid 7tiden tyckte jag det va dags att åka hem.. Väl hemma så fixade jag fruktsallad, och vi smaskade lite framför tvn ;)
Kollade på melodifestivalen.. Rätt ok bidrag idag... Gillade inte han, Andreas Johnson, som kom till Globen.. Men Eric Saade va bra :) Tur att något bra bidrag kom vidare iaf.. :P

Nu glor Emmi och mamma (tror jag) på Dumb & Dumber.. hehe.. orkade inte glo på den.. Va lite sugen att kolla Vinter OS invigningen som jag spelade in inatt.. Inte dom andra däremot :( Får gå upp tidigt imorgon och ta tvn först.. Så kan jag kolla vad jag vill :)

Nu ligger Snobben brevid och försöker psyka mig :P ska väll busa lite med honom en stund.. :)

Freedag!

Så är det fredag. Härligt! Ingen mer skola på två hela dagar :P

Va en riktigt dryg dag i skolan idag.. Handledning hela dagen.. Första passet vart det inte mycket gjort på :P Och andra passet (90min) spenderade jag i datasalen. Skulle försöka skriva rent min rapport.. Vart en hel del svärande åt det förjävliga programmet (OpenOffice).. Hatar skiten! Word ska det vara.. Hittar ingenting i OpenOffice.. Skit segt.. Spenderade 20 min åt att leta efter Tabb inställningar (som inte finns, eller hittades iaf) och sidnr (som den dataansvariga fick leta efter för att hitta, och va krångligt att hitta).. Suck!
Varför kan inte alla skolor ha Word som standard?! Skulle vara såå mycket lättare.. På datakunskapen på gymnasiet fick man ju lära sig alla MS program (Word, Excel, Powerpoint osv.) Har man ju inte precis nytta av nu..

Va iväg och hämtade Frida i Frövi.. bussen från Örebro hade fastnat vid en järnvägsövergång och blev lite sent.. Så hon missade anknytningsbussen.. Nu vill hon visst göra chokladpudding :P Inte emot mig :)

Vid 5 tiden ska man iväg till gymmet igen.. Har fortfarande träningsvärk sen i onsdags :P Ska bli kul.. röra sig lite :)

Lärare.. suck...

Har haft en sån förjävlig träningsvärk idag! Inte alls kul. Lyckades övertala mamma att massera mig och hon masserade i typ 2min.. Suck! Hade ju velat att det varit lite längre... :P Men det vart lite bättre iaf.. får ta vad man får.. hehe.. Tidigare idag va det så illa att man knappt kunde lyfta armarna.. Inte kul..

Va så sjukt trött idag. Och så började dagen med engelska.. Klart som fan att man irriterar sig, mer än vanligt, på den kära magisterns urdåliga uttal! Suck! Lär dig uttala orden! Inte ska eleverna vara bättre på uttalet eller har jag fel? RussIa, politishIan säger han och verkligen uttalar varenda bokstav.. Suck! Har sån jäkla lust att rätta honom... Jag kan ta att en mellan-/högstadieelev uttalar så, men en lärare! Som dessutom lär ut engelska.. Usch!

Fick äran att laga maten idag, eller iaf det mesta av den ;) Köttfärssås och potatismos, helt från grunden.. :D Gott.. :) Dom säger att jag inte kan laga mat! Men så är det inte.. Jag bara vill inte laga mat :P Det har ingenting med kunskap att göra, bara vilja :) Haha..

Marie och jag tänkte ta oss till gymmet imorgon.. blir vid 5 tiden.. öppnar ju inte förrän då.. suck.. skulle ju vilja komma dit lite tidigare så man inte blir borta halva kvällen...men men... får göra det bästa av det.. ;)

Trööött...

Så hamnade man framför datorn igen.. Inte ett dugg överraskad :P

Har varit ett väldens flängande idag.. Missade fotolektionen idag eftersom jag va tvungen att köra Emmi till vårdcentralen.. 2 gånger! Tack vare sköterskan som skickade hem henne och sen sa att hon va tvungen att komma in igen så läkaren kunde kolla på henne.. suck!

Är nu precis hemkommen från gymmet. Helt jävla slut är man! I både armar och ben.. Va så jädra slut att man knappt orkade ratta bilen hem..
Att sen jackan är tight över axlar och gör det jobbigare att lyfta armarna, även om man inte tränat, kan nog ha bidragit till det :P Ska nu snart ta mig en varm dusch och sen hoppa i sängen, förhoppningsvis iaf ;) Vet ju aldrig hur det kan bli med det.. Hehe..

Snö.. :(

Så har det snöat hela dagen.. igen.. suck! Vill inte ha mer snö nu..
Börjar bli lite problem att öppna grinden :P Snön packas under och när man öppnar tar det stopp. Går inte att få bort det med snöskyffeln.. För sent för det.. Med tanke på att det på sommaren är flera cm mellanrum så kan man bara tänka sig hur mycket snö som ligger packad :P

Fy va segt de va att komma upp ur sängen imorse! Ville så gärna ligga kvar men hörde Emmi hosta på övervåningen och bestämde mig för att jag inte ville vara hemma tillsammans med henne och drog mig upp. Sen när man skulle gå så kollade man ut genom altandörren och sa med en STOR Suck! "Åhh! Nej! Inte nu igen!" Ännu mera snö....

Sen när man kom hem så va det ju klart att man va tvungen att skotta... Tur att det inte är tung/blöt snö bara.. Snacka ont i ryggen man skylle ha fått.. och sen är det ju bra att den inte fastnar så förbaskat på hundarna när dom är ute.. När det är kramsnö kan dom komma in med en halv snögubbe på benen och under magen, så då måste man duscha av dom flera gånger om dagen, suck! Jobbigt med tanke på att ingen av dom speciellt gillar att duscha och står och gnäller hela tiden.. Sa till mamma att vi får börja sätta på dom sina 'regnoveraller' så kanske det itne fastnar lika mycket.. :P Eller Turbo iallafall då han älskar att vara ute och att leka i snön och att äta den ;) Här om dagen var han ute och lekte med en 'ny' boll och när han kom in va han FULL med snö och skakade som en galning.. Stackare..

Nej nu ska jag ta och gå och kolla med mamma och pappa om maten börjar bli klar :) Börjar bli lite hungrig ;)

Modem!

Äntilgen!!
Idag kom vårat nya modem! Så nu ska förhoppningsvis internet funka utan att vi ska behöva starta om modemet 4-5 ggr/dag eller att det är super segt... :D

De var otroligt segt att komma upp i morse.. Usch.. Började kl. 10 vilket va skönt men kom inte upp förrän 9.20, och med tanke på att jag också va tvungen att duscha blev jag faktiskt förvånad över att jag inte kom sent ;) Fick skippa frukosten men det spelade ingen roll.. Har lunch 11.30 så de vart ingen speciell lång väntan på mat.. ;) Att lektionen sen inte började förrän typ 10.10 va också lite tur :P

Det blev lite brist på klassrum nu när BP (Behandlings Pedagogerna) är tillbaka från praktiken, så vårat vanliga klassrum var upptaget och fick sen byta klassrum ytterligare en gång för att det andra inte hade tv :P Två 10min filmer om blodomloppet och hjärtat.. Jättekul.. Klarade mig iallafall igenom en hel dag av Natur B.. Inte speciellt roligt när det är hela dagen.. Men annars brukar det vara någolunda roligt med naturkunskap.. :P

Har saknat att ha internet som funkar som det ska. Sitter och lyssnar på Paramore på Grooveshark.. :) Har man inte kunnat göra tidigare.. Va riktigt drygt, bara varannan låt som ville funka också.. Men men.. Verkar funka som det ska nu iallafall, så jag ska inte klaga någe mer på de.. ;)

Söndag...

Söndag... Suck! Det betyder att det är skola imorgon.. åååhhh!! Vill inte.. Skulle nog behöva sova lite.. Men vem behöver sömn.. sov faktiskt 5-6 timmar i natt.. mer behöver man väll inte? Sömn är överskattat.. haha!:P

Hade filmkväll igår med systrarna, Magnus, Viktoria och Isabelle kom också och sen lite senare även Peter och Elin.. Så vi vart ett gäng :) Det blev inte så många filmer med tanke på vilken tid vi började och hur länge vi var uppe :P
Just Like Heaven (Jäsp!),
REC (garvade mig igenom flmen, Emmi och Viktoria va sjukt rädda, roligt att se :P),
Running Scared
och Big Daddy..
+ att vi kollade på alla 8 bidrag på Melodifestivalen.. Fast inte mer så har just nu ingen koll på vilka låtar som gick vidare :P

Har varit iväg till Öret med mor, far och Emmi och handlade lite.. Vi lämnade även av Mange på stationen så han också kom hem... ;)
Nu sitter man i köket och hjälper pappa laga mat, å bloggar samtidigt.. Tar Lite längre tid då man imellanåt får resa på sig och hjälpa till, men jag får skylla mig skälv som valde tidpunkten.. hehe... :P

Filmkväll

Då va det lördag igen.. :P Skööönt.. Kunna sova länge och slippa plugga ;)

Sitter nu och väntar på att klockan ska bli 13.40, ska hämta Magnus i Frövi.. Han ska övernatta här, vi ska glo på lite filmer och ha det trevligt.. :) Viktoria, som också ska vara med, är redan här.. Hon kom redan igår och hon och Emmi var in till stan på krogen.. Sen har Emmi även bjudit in lite annat folk, Roy och Aman, som jag inte har träffat.. Fridas kompis Elin kommer eventuellt ;) och sen har Isabelle bjudit in sig själv.. Vi hoppas att hon inte kommer... Har fått nog av henne... :(

Lite senare ska vi även över och hälsa på grannenoch fota deras super söta valp!!
Hoppas man är hemma då bara :P Mamma kan ha en frömåga att välja tidpunkter då man inte är hemma, man kan ju hoppas att det inte gäller idag ;P

Träningsvärk...

Blää...
Har fått riktig träningsvärk nu.. Värst i armarna.. Stundvis orkar man knappt höja armarna i höjd med huvudet..
Träningen och skottningen har satt sina spår :P
Får hoppas det ger sig lite tills imorgon...

Helg!

Då va det dax igen... Helg! Riktigt härligt att slippa skolan några dagar även om man vet att det blir att komma tillbaka på måndag ;)

Tog med lite grejs hem men det blir väll som vanligt ;) (att man inte gör nått) men måste bli klar med rapporten... Är bara metod och diskussion kvar + renskrivning.. Får ta och leta fram min rapport från gymnasiet, om man kan få någon hjälp med vad man ska skriva därifrån :P

Kokar nudlar, igen.. Det är riktigt gott så det gör inte mig något ;)

Läste i NA idag och det var två STORA artiklar om Fellingsbro.. Ovanligt.. En om att pensionärerna tar över gymmet några dagar i veckan ;) och en om arbetet på Kvarstavägen.. Om jag kommer ihåg rätt så var det en vattenläcka.. Igen.. Men nu är i alla fall gropen igenfylld och vägen öppnad igen :D

Nu ska jag ta och äta mina nudlar... Och sen får vi se om det blir tv ett tag eller om man fastnar framför datorn :P

Suck!

Börjar bli lite sur på internet och alla dessa sidor som inte vill funka... Tog en halvtimme av tryckandes innan förra inlägget ville publiceras...
Suck!!
Hoppas dom kollar upp och fixar det.. Lär ju inte bli så mycket bloggande om det ska vara på det viset... Det orkar man inte med..

Snö och söta valpar :)

Är riktigt sur på vårat internet! Ibland, eller ganska ofta, får det för sig att nu ska det inte funka! Och det hjälper inte att start om modemet heller som det funkat men tidigare.. Är inte förrän nu som jag lyckats komma ut på internet sen lunch... *suck!* Mamma hade ringt Telia igår och pratat med dom, är nog modemet som sjunger på sista versen så som jag uppfattade det så är det ett nytt påväg.. Kan ju hoppas på det i alla fall.. :)
Det är en sån grej som bara ska funka men inte alltid gör det... :(

Vart lite annat gjort istället.. ;)
Vid fyra tiden ringde pappa och sa att vi kunde skala potatis så att vi kom igång med maten. Gick ut i köket och såg all disk i diskhon.. Åh nej! Va man tvungen att börja med att plocka ur och i diskmaskinen innan man kunde börja skala. Blev potatismos och köttfärslimpa.. mmm.. riktigt gott!

Efter maten åkte jag med pappa hem till farmor. Han skulle kolla på en lampa som bråkade, så då passade jag på att prata lite med farmor :) Mika och Pontus hade varit där och skottat hennes altantak så det var en typ 1-1,5m hög vall man fick klättra över för att komma in under altanen..

När pappa var färdig med lampan så ville han nästan direkt åka hem.. Ville skotta taken.. Så vi åkte hem och skottade garage + altantaken.. tungt va det! Sen hade man ju tidigare idag skottat uppfarten och gången så har varit duktig idag :D
Kan man hoppas att det inte blir något mer idag.. börjar få träningsvärk efter igår nu :P

Var över och hälsade på grannen som kom hem idag.. Dom har varit i Spanien (!) och hämtat en liten valp.. Värdens gulligaste, tyckte inte om att vara ute speciellt mycket (undra varför :P).. Lite ostadig på benen var han och tippade nästan ner i en snödriva.. Gullig liten sak ;)

Nudlar och avstängda vägar.

Då är man hemma på lunch då, kokar nudlar.. gott.. fast de är någon konstig smak, Chow Mein, va det nu är, det återstår att se.. eller smaka rättare sagt.. :P

Så snöar det igen.. *suck!* inga små flingor heller!
Plogbilen hade varit här och plogat, helt otroligt! (Brukar få vänta i typ en vecka innan den kommer) Så då blir det väll att skotta bort den lilla vallen när man kommer hem igen efter skolan.. Frida ligger framför tvn, sjuk, så vill inte gå på och säga till henne att göra det... Man får se på det positiva, det blir som ett träningspass att skotta ;)

Nu har dom stängt av Kvarngatan igen. Lite smått irriterande när man tänker köra in där och sen är det avstängt... Undra va dom håller på med som gör att dom måste stänga av hela vägen... hmm.. Får ta och kolla om man hittar någon information om det...

Alias

Haha.. upptäckte nu att mitt alias inte bara har den mening som jag tänkte på... Lite småsurt men det får vara.. ;)
Du får själv fundera ut dom respektive meningarna..

Träning

Är nyduschad efter att ha varit iväg till Ekbacken och gymmat med Fredrika, sjukt duktiga vi är! Nu är man helt slutkörd och det blir väll att lägga sig någolunda tidigt ikväll (får se hur det blir med det ;P).

Skönt att det inte va så mycket folk där, lite jobbigt att träna när det är folk man känner där (eller folk man inte tycker om för den delen). Folkhögskolan har ju hallen på onsdagar så då slipper vi nog den värsta folksamlingen, va väll en 5-10 pers där och man kände typ 2.. Det är nog lagom ;) Så nästa vecka ska vi nog dra med oss Marie med och så får vi börja träna varje onsdag, och hoppas på att det blir resultat också :) Att tappa några kilo vore absolut inte fel.

Av någon bra anledning har dom nu stängt av en del av Kvarngatan, ruskigt irriterande då man åker den vägen varje gång man ska in till samhället. Så antingen får man åka via Folkhögskolan eller på Södra Banvägen, gissa vilken väg man tar... hehe.. Tidigare idag när jag kom hem från skolan hade dom stängt av Kvarngatan fast då redan vid korset till Kungsvägen... såg det inte förrän man nästan svängt in så det va bara att gasa på igen och köra grusvägen istället.. små saker som är så hilma irriterande men egentligen inte är så jobbigt, att ta en omväg med bilen är ju inte speciellt jobbigt, bara bensinen som kostar men så mycket längre är det ju inte.
Vad bekväm man är egentligen!

Snö, snö, snö...

Börjar bli riktigt trött på all jävla snö! När man kom hem från skolan va det bara att ställa sig å skotta. Hela uppfarten och gången.. Puh! Riktigt jobbigt, va helt slut när man kom in.. Snöat hela jäkla dan å blåsigt...
Ska inte klaga för mycket... ä väll första året på riktigt länge som det är rikligt med snö..

Har väll i stort sätt inte hänt så mycket mer idag, vi testade att göra högskoleprovet på skolan men thats it! Nu sitter man å väntar på att Fredrika ska komma till samhället så ska vi till Ekbacken å testa på å gymma lite.. Får vi se hur det går :P

Hej hopp!

Detta är då min blogg.. Är meningen att det ska handla om mitt liv, roligt som tråkigt ;)

Enjoy!

RSS 2.0