Sönd 30/1

Sovmorgon i morse, riktigt jäkla skönt. När jag låg och drog mig i sängen kom Frida in och hojta att det var mat, korvsoppa var det dagen till ära. Dom hade köpt färska rotgrönsaker i veckan och dom ville väll inte att dom skulle bli dåliga :P Så det vart MYCKET korvsoppa, har väll att äta resten av veckan...

Efter maten så tyckte jag hundarna, spec Turbo, var väldigt dryga så ville åka iväg så dom fick springa av sig. Jag hade ingen lust att chansa på att det var plogat i sandgropen så jag sa till mamma att jag tänkte åka iväg med Turbo till järnvägen och undrade om inte hon kunde ta Snobben på en promenad så länge, så han också kom ut. Det kunde hon tänka sig att göra, men jag tänkte att jag får säkert gå med honom när vi kommer tillbaka Turbo och jag.

Jag åkte iväg med Tubbe till järnvägen och tog med mig kamera denna gång ;) (Bilder kommer senare, fel dator) Så vi gick, eller jag gick, han sprang :P När tåget kom för andra gången så började jag fundera hur länge vi varit där egentligen. Jag kallade in honom varje gång tåget kom, men han verkar inte bry sig (bara glad att jag satt i hans höjd för en gångs skull skulle jag tro :P) så kanske inte behöver göra det i fortsättningen. Men egentligen, varför chansa? Bara för att han inte brytt sig hittils så betyder det ju inte att han inte gör samma i fortsättningen...

När vi kom till bilen igen så visade det sig att vi varit ute i nära 2 timmar! Märktes inte, skönt var det iaf ;) När vi kom hem så var inte Snobben hemma, Turbo vart lite rastlös, han hade ju MASSOR med energi kvar och ingen att leka med! Så han var lite dryg ett tag tills mamma och Snobben kom hem (dom hade gått runt samhället) och han vart så lycklig och lämnade mig ensam en stund :P Efter några min så kollapsade däremot båda hundarna, jobbigt för dom att få vara ute så länge och gå.

Och mamma började prata med mig, berätta att när jag frågar henne om hon ska ut med hundarna så tar hon illa upp och vill ge mig en snyting typ. Suck säger jag bara. Skyllde på att jag bara ville peppa henne och att jag försökt på massa andra sätt redan. Orkade inte hålla på och bråka. Hon accepterade det så tur va det :P Sen kom hon in på att hon tycker att vi (Emmi och jag) ska tanka Opeln, dom åker ju bara Volvon... Dom hade tankat för 1,000kr senaste veckan så fattar henne, men det är endå Emmi som kör överallt och lite till. Jag kör till skolan (så jag ska hinna hem på lunchen), till Arboga nu några ggr, till farmor och affären. Ibland kör jag även till Örebro, då det är styrelsemöte. Igår, efter bion, skulle Emmi på nån fest i Garphyttan eller nått och skulle då ta Opeln så då tankade vi en hundring var, tänkte att jag skulle vara schysst. Får vi se hur länge den soppan räcker.

Men, tillbaka till saken. Jag sa till mamma att jag fattade henne men jag kör ju inte så långa vändor så varför ska jag "straffas" för att Emmi kör som en galning. Sa inte det sista till na (lika bra). Hon ropade ut Emmi och började prata. Emmi fick spunk på en gång och sa typ "Men ni betalade ju bensinen till Helen länge" skit sur. Hon sprang tillbaka in i rummet och mamma började, självklart, bråka om det, lr ja bråka och bråka hon gick upp och satte sig framför tvn (Emmi var i hennes rum) och började gorma saker hon, Emmi, skulle göra. Jag kände på en gång att jag inte orkade/ville vara hemma så sa till mamma att jag skulle hälsa på farmor. Hade tänkt åka till henne i veckan men då fick jag inte...

När jag sen kom hem, några timmar senare, så fick jag börja med att vika tvätt. Stod en full korg på bordet dom tvättat, men ingen viker ju det så det fick jag göra innan jag kunde äta. När jag sen värmt på soppan och skulle precis till att äta så vart tvättmaskinen klar så kastade in det i tumlaren och startade en ny maskin innan jag Äntligen kunde äta min mat. Snart ska jag även plocka ur den sista tumlaren och vika det med.

Emmi kom ner med ett par hörlurar till mobilen jag "köpt" av henne, så håller på och testar dom. Sen upptäcker jag även all musik jag har på mobilen men inte kunnat lyssnat på tidigare, då orginal lurarna var sådanna "gammeldags" klumpar som jag bara tappar. Så nu behöver jag inte ha med mig MP3n längre ;)

Nej nu blir det duschen och sen sängen, skola imorgon ju ;) Sen ska jag köra farmor till lasarettet med...
Natti natti.




Lörd 29/1

Har inte orkat uppdatera er om mitt Otroligt intressanta liv :P
Igår började Turbo dryga sig. Gnällde och hade sig, följde efter mig konstant och skulle sitta i knäet när jag satt vid datorn. Höll på och slicka armar, händer, öron och ansikte, allt han kom åt, och sen helt plötsligt börja han jucka... Då blev jag inte glad direkt.

När han höll på och gnällde så börja jag fundera på om han ville ut och gå, så det gjorde jag, när vi kom in så fortsatte han... :( Jobbigt. Så han fick vara med mig inne på mitt rum och var faktiskt kvar hela natten. Helt ok förrutom att han vaknade halv 6 och ville ut. Gnällspiken. Gäsp! Sen när jag kommit upp och käkat osv så snackade jag lite med mamma, igen, ang promenaderna. Jag sa att jag tkr det är jobbigt att gå med båda på en gång och frågade om vi inte kunde ta varsin hund istället, vilket hon gick med på (för nu iaf). Jag sa att jag kunde ta Snobben så behöver hon inte vara "stabil" som hon säger (han känner av våra känslor väldigt bra och är vi tex sura så kan det vara svårt att få honom att samarbeta) så då har hon inte den ursäkten iaf :P

Jag tog ut Snobben på en gång och när vi kom tillbaka så låg Turbo i mamma och pappas rum (mamma satt på sängen), kopplad. Då skulle hon vänta ut honom så att han inte skulle gnälla. Vilket tog en halv EVIGHET. Kan hon inte bara ta hundskrället och gå ut för...?

Emmi och jag skulle in och kolla på bio (pappa bjöd :) ) så när klockan var typ halv 2 så åkte vi in till stan. Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1 skulle vi se. Den var himla bra. En av dom bästa hittils (i min mening iaf). Dom hoppade inte över lika mkt, vilket är bra. Det känndes inte som att den var 2½ timme. Nu kan jag knappt vänta på sista delen! Trailern lär väll komma snart? Filmen kommer i Juni om jag inte minns fel :)

Mamma, pappa och Frida kollade nån svensk film (Svinalängorna?) och Emmi skulle ha Opeln så jag fick Volvon och körde omkring medans dom kollade på bio (ca 1½h). Skit tröökigt! Inget hade öppet så åkte mellan Coop Forum, Willys och Donkan (va det enda som var öppet) . När vi sen kom hem så frågade jag mamma om hon skulle gå ut med Turbo, vilket hon inte skulle, så då fick jag ta båda hundarna, Suck. Vilket innebar att dom va IVRIGA och drog hälften av tiden... Och efter att vi kommit hem igen så har Turbo fortsatt med sin förföljning av mig. Känns verkligen som om jag har en svans :P



Torsd 27/1

Seg idag. Hade sovmorgon då dom hade temadag i skolan så hade iaf ingen som kunde hjälpa mig :P Bestämde mig för att jag inte orka/hade lust att gå in idag så försökte jobba lite hemma. Gick väll sådär, fick 2-3 tal gjorda vilket iofs är bättre än ingenting men inte bra nog. Måste gå in imorgon, ja gå, jippie, Emmi har bilen så då blir det som det blir.

Idag bestämdes det att vi ska gå på bio på lördag, alla vill självklart inte se samma film så vi ska dela upp oss. Mamma, pappa och Frida ska kolla nån svensk film (kommer inte ihåg vad den heter) och jag och Emmi ska kolla "Harry Potter och Dödsrelikerna del 1", har velat se den sen den kom ut så är på tiden ;)

Nej, nu blir det sängen är så himla trött så har svårt att ha ögonen öppna :P
Natti natti 

Onsd 26/1

Gaah! Är så sjukt trött på min familj asså! Mamma och pappa kom inte hem i vanlig tid (ca 17) så ringde mamma och frågade var dom var,
-Var är ni?
-På COOP Marieberg och handlar.
-Jaha, men har ni ätit?
-Ja.
-Kan ni inte köpa med något hem till mig då, är jättehungrig. Orkar inte laga nått.
-Öhmm, jaha... Okej... Ska se om jag hittar något då, det blir ju kallt när vi åker
 hem..
-Kan ni inte köpa på Subway eller nått, det behöver ju inte vara varmt.
-Ja, okej då. Smsa vilken du vill ha.
-Okej.

Vi lägger på och inte långt efter ringer pappa upp mig.
-Varför ska vi köpa något? Det finns ju (mat-)lådor i frysen.
(Jag öppnar frysen)
-Men det finns ju inget gott, en låda med bara köttbullar och en med ris och nått.
-Kyckling.
-Men den var ju inge god. Hot.. Men jag får väll ta en macka eller nått då...
-Men det finns ju matlådor i frysen.
-Men dom var ju inte goda.. Men jag tar väll en macka eller nått.
-Du kan väll fixa något, pasta...
-Varför kan ni inte köpa något till mig? Ni äter väll ute en gång i veckan när ni
 handlar?
-Ja...
-Och då får inte vi hemma någon mat, vi får fixa nått. Antingen är det jag eller jag
 och Emmi eller jag och Frida som inte får något.
-Varför följer inte du med och handlar då?
-Heh! Hur ska det gå till? Ska jag åka in bara för att handla med er?
-Hmmf... Men då köper vi det som du och mamma kom överens om då *Klick*

Fan va jag hatar det här! Så när dom kom hem så gav mamma mig mackan (från Subway) och sa "69kr". Då kan hon inte ens bjussa på middagen.. Jävla snällt. Dom äter ute på Pacos (mamma, pappa och Frida) och jag får pröjsa mig egen middag. Var det inte därför jag betalar hyra så dom betalar maten? Tydligen inte :C "Du har ju egen inkomst". Ja! Vilken inkomst! 2,000kr i månaden, Jag är RIIK! Häften är redan borta, och resten kommer väll försvinna som smör i solsken denna månad. Ska snart iväg på vaccination med skolan inför Tanzaniaresan (vilket skolan tack och lov betalar!) och efter det ska vi ta kort till visumet (100-200:-). Sen kommer snart dom nya glasen till glasögonen (400:-), sen måste jag ringa barnmorskan (vilket jag glömt) och få tid där.
Ska man söka lån för en månad kanske? Så man han råd och kanske t.o.m. ha lite pengar kvar till resan i April. Funderar skarpt på det.

Btw, resdatum är 4 April och hemkomst 16 eller 17 April.
Läraren sa att han skulle beställa biljetter idag.

Jobb, skola och en liten tripp

Vart en kort dag i skolan, kom dit ungefär 13 och då fick jag vänta på att Ulla skulle bli ledig så jag kunde ge henne lite pengar, lr ja lite och lite :P Sen ringde jag tillbaka till han (Gunnar?) ang jobb som tidningsbud, han var på lunch första gången jag ringde. Han skulle kolla om det behövdes folk i F-bro, Frövi och Arboga och återkomma. Så klockan var väll kvart över när jag kom in i biblioteket och plockade upp matteboken.

När klockan sen var typ 30min tills skolan sluta så började brandlarmet att blinka (men inte tjuta) i korridoren och dörren åkte igen då magneten släppte. Både Ylva och jag satt och kollade och funderade om det verkligen var brandlarmet då larmet inte gick, vi (och många andra) bestämde oss för att eftersom det inte tjöt/ringde så var det inget, dom grejade med larmet eller nått. Så vi började med matten igen. Efter ett tag kom vaktmästaren och berättade att dom hade startat ett "kort larm" och att det inte var någon fara typ, han sa även att han inte visste hur långt ett kort larm var (detta var efter 10-15min av blinkandes). När skolan slutade så blinkade det fortfarande så vet inte hur länge det höll i sig.

När skolan slutade så haffade jag Lisa och frågade om hon kunde plocka upp mig på väg till skolan imorgon (Emmi ska ha bilen) vilket hon är snäll nog att göra :) Så ska jag komma upp och iväg till hållplatsen så jag är där 5 över bara ;)

Efter skolan bar det av till Arboga och optikern IGEN! Denna gång sa jag att jag vill ha den bättre antireflexbehandlingen så han skulle beställa nya glas. Jag får behålla dessa så länge så ska dom ringa när glasen kommit så åker jag dit med glasögonen så byter dom, och sen ringer dom när dom är klara igen. Inte anns en massa flängande :P Vi hoppas på att det är värt det i slutendan iaf.

Jag och Lisa snackade lite på 14 rasten, hon har ju glasögon hon med så hamnade på det och sen även den kommande Tanzaniaresan. Började prata om man ska ha linser när man är där, vore smidigt, kan man bara sätta på sig solglasögon utan att behöva se sämre, dvs ta av sig glasögonen. Så får se hur mkt pengar man har osv, kolla upp det. Skulle behöva lägga pengar på så mkt just nu känner jag så kan vänta med linser, ser ju faktiskt utan glasögon så i så fall kan jag ju bara skippa dom. "Glömma" hemma, hehe..

Vi får se hur det blir. Spännande att åka iväg, nu finns det ingen återvändo heller, har pröjsat 1,000kr till min biljett..

Tisd 25/1

PENGAR! :D Jippie! Lyckan varar inte spec länge däremot, 1,000kr (av 2) tas ut idag och ges till skolan. Till Tanzania resan ;) Så det är på gott och ont.. Ska försöka skaffa mig ett jobb, ringde precis ang tidningsbud, han va på lunch så ska ringa om 1h igen :P Hoppas verkligen det blir något av det. Emmi ska få nummret dit hon med. Hoppas bara det inte blir så att hon får jobb och inte jag.. Skulle vara lite surt :/

Sitter hemma, har inte mått 100% nu på morgonen men har bestämmt mig för att åka efter lunch. Emmi och Frida är hemma dom med. Innan jag far till skolan ska jag däremot först till bankomaten och in på hemköp, Emmi dkulle ha nått och jag behöver fylla på mobilen, har 1öre tror jag :P Måste komma ut med hundarna innan jag drar med.. Efter skolan bär det av in till Arboga och optiker IGEN. Har bestämt mig för att satsa på den dyrare antireflexbehandlingen. Pratade med dom ang det tidigare då sa dom att jag bara behövde betala mellanskillnaden (400kr) så för på det. Stör mig verkligen på alla dessa reflexer. Hatar glasögon! Finns en anledning till att jag slutade använda dom i 4an :P Ska passa på när jag är i Arboga att leta efter en reflexväst, så jag kan promenera med hundarna på kvällen med.

Nej nu ska jag ringa åt Emmi och fråga var hennes glasögon är, sen ut med hundarna och sen till hemköp/bankomaten och sen skolan.

Sönd 23/1

Vart inte av att skriva igår, hade ingen direkt lust :P Mamma fick städmani, vilket betyder att alla ska hjälpa till och städa. Vart ingen storstädning utan alla julsaker fick sin plats i sin låda och åkte in på flyern :P
Mamma gick inte ut med hundarna, tills ingens förvåning. Pappa säger att dom har ju en gård att springa på dom behöver inga promenader. Det går inte att få honom att fatta. I somras när jag var ute med dom varje dag, flera ggr om dagen, fick jag ett ordentligt motstånd från hans sida. Han ser inte behovet av att dom ska få komma ut på promenader.

Jag fick lite matte gjort igår iaf ;) Lite, ett par tal, sen tröttnade jag. Kunde inte koncentrera mig :( Sen hamnade jag i köket med pappa som lagade massa mat. Framför datorn och innan jag visste ordet av det så hade jag börjat kolla runt bland saker som skulle kunna behövas när/om jag får valp :)
Då tänker jag på skålar, klotång, karda, bajspåsar, leksak, säng/dyna och koppel. Nödvändiga saker. Kollade runt på några olika sidor och hittade lite billigt men även lite fina saker som man kanske inte har råd med men vill ha iaf ;)

Biltema har ganska billiga hundsaker och större sortiment än Rusta som också har hundsaker ;) Nått som jag såg och tänkte att en sån ska jag ha är Denna och Denna, jag tycker dom är så charmiga :) Så om det inte blir en som första skål så lär det bli någon gång iaf ;) Sen finns ju Denna som är lite billigare, kanske ska börja med en sån ;) Sen ska valpen väll ha något att tugga på (som inte är mina möbler :P) så hittade Denna och Denna, kanske kan funka. Visst har Snobben och Turbo leksaker men tycker ändå att valpen ska ha iaf någon leksak som är hennes. Sen ska hon ju ha en egen plats med så då kanske Denna eller Denna duger, eller också börjar man bara med en filt lr nått :P

Hon skulle få med sig halsband från uppfödaren så det behöver jag inte tänka på direkt, koppel kan jag sno ett hemifrån. Tihi.. Ska kolla med mamma sen när allt är mer bestämt om några av pojkarnas saker kan "gå i arv" så att säga. Sen började jag fundera, hur ska jag få in dessa saker i mitt lilla rum. Lite saker får flyttas ut, så som stereon som jag nästan aldrig använder. Soptunnan får jag säkerligen offra med. Kartongerna måste flyttas, har en känsla av att dom inte kommer överleva valptänder ;) Borde väll kanske inte kolla upp/tänka ut allt sånt här nu, när allt hänger så i luften, för blir det inte av så kommer jag ju bli skit deprimerad men sen är det ju på ett sett bra att börja planera i tid, om det nu blir av.

Jag vet att jag använder OM mycket, det är för då tillåter jag inte mig själv att tänka på att det finns en valp i min snara framtid, då är det lika verkligt som det var för ett år sen, när jag inte ens hade bestämt ras, så blir det inte av så blir inte "fallet" lika långt och hårt.

Jag pratade med uppfödaren (Kicki) för ett tag sen, vet inte om jag skrivit om det, jag hade lite frågor om vad jag betalar och vad dom betalar. Höft- och armbågsröntgen skulle jag stå för, frågade även vad de kostar, ca 1900:- för båda kostar det där dom går idag. Dom skulle hjälpa till med anmälningsavgifter på utställningar. Och sen frågade jag vad som valpen får med sig, halsband, foder, snuttefilt och lite leksaker vad svaret. Jag hoppas verkligen det blir en liten valp :)

~ Update ~

Snackade med mamma om att hon skulle ta pojkarna på första morgonrundan, det orkade hon inte. Men hon skulle gå "någon gång under dagen". Fan va sur jag blir på henne! Först säger hon att hon ska börja gå ut med hundarna, hon går ut en dag efter jobbet, sen orkar hon inte mer! Gah! Måste jag sköta om hennes hundar för?!Eller ja, jag vet att jag inte måste men jag tycker synd om dom, att dom bara får komma ut när hon orkar och har lust. Sen blir hon ju sur på dom, när hon väl går ut med dom, att dom inte går fint och inte drar.
Vad förväntar du dig kvinna?!
Hur ska dom kunna veta hur dom ska bete sig om dom aldrig kommer ut?

Så då blir det jag som får kravla mig upp ur sängen kl 8-9 för att ta ut dom på en promenad. :/
Men det är väll lika bra. Imorgon MÅSTE jag plugga matte!! MÅSTE! Annars kommer jag inte ha gjort något tills på måndag och då blir nog inte Ylva så glad :P Sen måste jag bli klar med kap 3 någon gång snart med. Ska börja på Hemuppgifterna på kap 3 (det sista) och sen när det är klart och vi gått igenom det så är jag klar med kap 3 så är det bara ett kap kvar :D
Wish me luck!

Fred 21/1

I förmiddags ringde optikern, glasögonen var klara! Jippie :) Kunde däremot inte åka och hämta dom på en gång, fanns ingen bil hemma. Emmi fick körkort igår så idag hade hon Opeln till skolan, kom precis hem och vände igen. När mamma och dom kom hem, ca 17, berättade jag att dom ringt så jag fick låna Volvon och åka och hämta dom :) Tkr inte riktigt om att köra den bilen, stor och klumpig... Opeln är jag iofs mer van att köra med :P
Glasögonen kommer nog bara användas vid dator och tv samt vid läsning. Känner att när jag går omkring med dom på så blir jag lite disorienterad (stavas det så?). Bågen är ganska smal så kollar gärna under när jag går osv. Men det är väll iofs en vanesak :P

Var hemma från skolan idag så orkade inte gå upp till kl 7 för att gå ut med dom (mamma släppte ut dom kl 6 så dom kunnde hålla sig :P), sov till typ 10 så gick en lång vända med dom då istället för två korta (morgon och lunch). När mamma och dom kom hem och vi hade ätit så sa jag till mamma att hon kunde ju gå ut med dom då (kl 6) men, tills ingens förvåning så orkade hon inte, hon var ju trött... Suck.. Hur kunde jag ens tro att det här skulle funka?! Hon fick ju t.o.m. välja tidpunkt som hon skulle ut med dom ju! Är man trött så får man fan ta och ta en liten promenad med dom iaf! Så då tog jag pojkarna istället, tänkte jag skulle gå ut med dom senare ikväll med.

Dom har självklart inte köpt en reflexväst, (får inte på mig dom vi har. Har för stor byst :P) pappa sa att vi hade ju hemma, reglerbara som man knyter på sidorna, som man har när man springer typ. Hatar den! går ju knappt ner över bysten ju och sen på ryggen så ligger luvan över nästan hela reflexen! Jag får ta mig in till stan själv och köpa en till mig själv! Skulle även vara bra med sådanna där "dubbar" till skorna, såg igår i ett reklamblad från Team Sportia att dom hade för 199:-, tror det va Frida som sa att dom även hade det på ICA ? Skulle behövas känner jag, halkat en 3-4ggr idag, vurpa en gång, när jag och Frida skulle iväg till Hemköp så halkade jag med men då hade jag tur att jag fick tag i bilen, annars hade jag legat på backen.. Jag HATAR VINTER! Hatar is och snö och kyla! Kan det inte blir sommar snart? Eller vår åtminstone.

Tills jag kommit iväg till stan och införskaffat en väst får det räcka med att hundarna har på sig ett varsitt reflextäcke. Blir snart en runda med dom igen. Mamma lär ju inte gå idag. Får säga till henne att hon går ut med dom imorgonbitti istället. Så tar jag lunch och em promenaderna (och säkert även kvälls promenaderna).
Beroende på vad som händer imorgon kanske jag kan ta dom en sväng till sandgropen. Vore kul, spec för dom ;)


Länk

Hittade en kul grej bara ;)

     Klicka Här!

Videos

Kollade runt lite på YouTube och hittade en lite filmer jag tänkte jag skulle dela med mig av ;)


En Remix av Twilight/Buffy the Vampire Slayer. Bra gjord.



Fucking Åmål, det var länge sen man såg den filmen


???

Någon som vet vad som hänt med kanalen 400? Heter den så? En av TV4s kanaler. Kollade nyss i tablån och då var den var borta. TV11 var med istället.
Är lite förvirrad, skulle den försvinna och det var bara jag som inte visste det?


              

Torsd 20/1

Kom faktiskt upp imorse så jag kom ut med hundarna på en promenad innan skolan, lite stolt över mig själv! Jag som alltid ligger och snoozar tills 30min innan jag ska vara på skolan :P Visste att läraren jag har lite privatundervisning med skulle bli sen så kännde ingen direkt stress heller (trots att jag kom 5min sent, om man går efter när alla andra börjar :P). Vart bara en kort runda på morgonen, kännde att varken dom eller jag skulle orka en lång, lr ja, orka och orka skulle vi ju men då skulle dom nog ha svårare att varva ner igen. Sen på lunchen drog jag hem och tog en kort prominix med pöjksen igen. Sen efter skolan (kl 15) så tog jag en längre promenad med dom så dom skulle få gå av sig lite, dom har varit ute på gården och sprungit två gånger idag, som jag har koll på dvs :P (mamma släppte ut dom när dom vaknade och sen släppte hon ut dom igen när dom kom hem typ) sen har jag varit på 3 rundor med dom och mamma 1. Sa till henne att så fort hon köpt en reflexväst så ska jag försöka ta ut dom vid kl 22-23. Får se hur lång tid det tar innan hon köper en :P

Har inte hört något ifrån optikern än, visst har det bara gått en vecka men jag börjar bli otålig. Känner när jag sitter och skriver nu att jag mest sitter och kollar på tangentbordet då det blir jobbigt på ögonen (pga all text) av att kolla på skärmen. Sitter även gärna och lutar mig nära, okej kanske inte supernära men kanske 30cm från skärmen. Kan inte vara helt bra tycker jag... Tänker på hur pass mkt bättre jag kommer kunna se när jag får dom. Kunna läsa en längre, liten, text utan att sitta nära lr koncentrera mig mkt. Svart på vitt (och vitt på svart) är jobbigt att läsa, flyter ihop, så får verkligen koncentrera mig...

Känner att jag vill iväg till gymmet igen. Men det får vänta. Ska inte träna när man är sjuk ju... Har kännt i snart 2v att jag vill iväg till gymmet, men förkylningen har stoppat mig. Varför får man alltid lust att göra något när man inte kan?! Börjar bli lite irriterande nu.

Fick ett nr från en pappas kompisar till dom han jobbar för så borde ringa dit och fråga om dom behöver folk. Men just nu pluggar jag heltid så känner att jag inte kommer orka med det (nattjobb) just nu så ska vänta tills v7/v8 och ringa då istället. Pappa tyckte det jobbet var jättebra och har redan planerat tills jag får hund. "Då kan ju hunden vara här på natten när du jobbar, så hämtar du den på morgonen." Det var längre än jag tänkt ;)

Onsd 19/1

Tänkte jag skulle försöka skriva lite om idag med ;) Har ju hänt så SJUKT mkt! :P Lol..

Var så himla trött i morse, 9.45 kom jag upp (lektionen började 10) och pga att jag valde att äta frukost, för en gångs skull, så kom jag typ 10min försent till lektionen. Inte för att det är någon som har koll på min närvaro men iaf ;) Är med i Tanzania gruppen på skolan (vi försöker få ihop pengar så vi kan åka och hälsa på på vänskolan i Tanzania) så är med på dom lektionerna. Idag hade dom tagit kort, vilket jag missade då jag var sen, så jag får väll bli infällt lr nått :P Är inte bara jag som blir infälld, vilket är skönt. Måste skriva en presentation på engelska (som skulle vara klar idag) som jag inte gjort än, ooops ;) Om jag fattade rätt så ska vi 9e Feb åka till Örebro för att påbörja vaccinationerna. Börjar bli lite verkligt nu. Jag ska åka till Tanzania! WOW liksom!

Leif (läraren) berättade att innan nästa onsd så ska vi ha gett 1,000kr var till Ulla i expeditionen för våran biljett. Så försöker planera pengarna så gott som det går just nu. Många utgifter. Fick ÄNTLIGEN studiebidraget idag, 2,000kr sen väntar jag på mina glasögon (som beställdes onsd förra veckan) som borde vara klara om några dagar (han sa att det skulle ta ca 1v), dom kostar 1,500kr, sen har jag en "gammal" räkning till skolan på 200kr (kopieringsavg för ht) samt 100kr till husfar som ska betalas. Så det blir lite tajt kan man säga. Får väll vänta med glasögonen tills nästa peng kommer. Vilket iofs är den 25/1 så behöver inte vänta spec länge ;) Tihi... Pengarna jag fick idag är ju för Jan och dom jag får på tisd, den 25e, är för Feb ;)

Fick åka hem på lunchen idag, skulle ut med Ferdinand :) Lite skönt att komma ut faktiskt. Snacka om att han var seg idag. Fick nästan dra upp han ur sängen! När jag kom in så flyttade han huvudet ur sängen ner på golvet, så han skulle se mig antar jag, jag började locka på honom, ingen reaktion. Plockade upp halsbandet och lockade mer, ingen reaktion. Jag gick in i köket och vände sedan om ut mot dörren igen och lockade, ingen reaktion. Jag gick fram till honom, han lyfte på huvudet, jag satte på honom halsbandet och lockade, ingen reaktion. Jag gick mot dörren och drog lätt i kopplet och lockade, ingen reaktion. Gick fram till honom igen och började "knuffa" lite på honom och lockade åter igen, han rullade över lite på rygg. Jag kliade honom lite på magen och "knuffade" honom lite igen och lockade, han börjar att resa på sig så jag reser på mig och går mot dörren med kopplet i handen. Han sträckte ut sig, gäspade, och sen Äntligen så gick han mot dörren. Lat hund eller vad? Haha.. Vart en långsam promenad med (inte för att jag klagar ;) ), märktes att han var seg, så när vi kom tillbaka vart det lite stressigt tillbaka till skolan... Får nog planera lite långre tid när jag ska ut med honom nästa gång :P Hihi...

Idag fick jag en "knäpp" igen, denna så kallade "knäpp" gäller att jag ska gå ut med hundarna, på promenad, flera gånger om dagen. Så imorgon bitti blir det att gå upp kl 7 >.< (Inget jag ser fram emot men ska jag ha en egen så får jag fan i mig lära mig!) så jag hinner ta en promenad innan skolan, ska vara där kl 8.15. Har bestämt mig för att ta båda, på samma gång (blir för omständigt att gå 2ggr och känner mig lite elak om jag bara tar ena). Sen ska jag hem på lunchen, 11.30-12.30, och promenera med dom. Sen efter skolan, kl 15, blir nästa runda med dom. Vore iofs bra att ta en runda typ kl22-23 men dom brukar typ sova då så vill inte bråka då direkt heller.

Har snackat med mamma idag om detta och hon hade tydligen varit i liknande tankar men sa att hon inte orkade göra det själv så hade lagt den idén på hyllan. Sa till henne att hon kunde ju ha kollat med mig! Men men, vi kom fram till att hon skulle ta en promenad med dom ca kl 20. Egentligen ville hon ta dom på promenad när hon kom från jobbet (ca kl17) men sa till henne att om jag är ute med dom kl 15 så vore det ju bättre om hon gick med dom lite senare, föreslog innan hon gick och la sig (ca kl 22) men det gick inte, det orkar hon ju inte. Men hon sa att typ kl 20 kunde hon gå med dom, för vid 21 ville hon kolla på tv och slappna av/varva ner, vad hon nu sa. Det är väll det bästa jag kan få tänkte jag så sa ok, sa att då kan vi släppa ut dom på gården innan dom skulle sova. Det lät bra för henne. Sa att hon gärna få ta dom på morgonen om hon ville, den idén gillade hon inte, får gå upp så tidigt då ju...

Så jag ska gå ut med hundarna kl 7, kl 12, kl 15 och ev kl 22-23 (först måste mamma köpa en reflexväst!) Mamma går ut med dom kl 20. Berättade för mamma, då hon inte märkt/tänkt på, att jag faktiskt klipper klorna en gång per vecka, tisdagar, och manade henne att kamma/borsta hundarna en/två gånger i veckan, hon skulle tänka på det (eller dagarna kanske hon skulle tänka på). Får se hur det blir med det...

Sa att om jag får en egen hund så kan jag ju inte ta hand om hennes två med, så sa att det här va ett bra "tillfälle" för henne att mjukstarta att gå ut med sina hundar själv. så att säga. Tycker det mest är jag som tar hand om hundarna, hon matar och betalar dom mendans jag går ut med dom (oftast), klipper klor, sköter pälsen, tar med dom ut så dom får springa till t ex sandgropen, och tills typ igår så smörjde jag deras öron varje dag i 2v. Härom dagen var hon faktiskt ute med båda hundarna, var för sig, först följde Snobben med till affären och sen fick Turbo en "skit"runda (dvs hon gick tills han sket och vände sedan hem igen, tog typ 10min) :P Det gillade dom :) Komma ut för en gångs skull...

Jag som bara skulle skriva ett kort inlägg... :P a ja.. nu måste jag hoppa i säng, fast först borde jag ta en dusch, kommer inte orka det imorgonbitti..


Bilder

Har nu gått igenom mobilen och kollat bilder så nu kommer det upp lite här ;) Inte den bästa kvalitén direkt men det är ju som sagt mobilkamera (sen har jag inte orkat redigerat dom heller :P)


        
  Volvomaffian ;)      Turbo på och efter utställning + domarutlåtandet

        
  Snobben                           Turbo fick reserna efter köttfärsen

        
Det var gott ;)  Lärarnas upptåg under julfesten i skolan   

         
Så här ser låset ut på insidan när det är kallt ute...  Våran och farmors julgran.

        
     Alla julklapparna jag fick.          Turbo bus!         FFIKs alla lag 

   
Fridas golv ;)    Idag kör Turbo!



Sen tog jag självklart lite bilder på Sötinand under våran lunchpromenad :)

        

                          

Tisdag 18/1

Är hemma på lunch, väntar på maten i micron. Har precis varit ute med sötinand på en promenad ;) Halt är det! Hela strömsv är ju ISGATA, med en sträng grus i mitten...

Kl8 imorse kom farmor, jag skulle köra henne till USÖ, kl9 hade hon tid. Så vi åte dit, satt och gäspade i väntrummet och åkte sen hem igen. Jag hade sagt till läraren att jag skulle komma till kl10, kom 10 över :P Iofs hade jag inte räknat med att jag skulle köra in farmor då, tänte bara ta en sovmorgon då jag inte fick det igår pga mötet. Men så vart det inte. Va uppe till 8 som vanligt..

Nu har jag räknat matte sen kl 10.10 typ och det blir ju såklart matte efter lunch med. Nu är det iaf lättare att räkna, jag har en lärare som verkligen förstår och förklarar på ett bra sätt, så nu kanske jag t o m orkar med att räkna matte varje dag i 5v till :P Vem vet ;) Igår em när jag satt och jobbade så kom SYOn, som jag haft kontakt med nu när det har krånglat så, och pratade lite, sen sa han "Vilket tålamod du har. Det är ju så svårt och det har krånglat, men du ger inte upp." Vilken kick jag fick av det. Han har verkligen lyssnat på vad jag sagt! Och framförallt förstått mig. Så skönt att det verkligen finns några få på skolan som bryr sig iaf ;)

Nej nu måste jag äta upp matlådan och sen bär det av tillbaka till skolan ;)

Måndag 17 Jan

Så var det måndag igen och såklart skola... Var bra segt att komma upp ur sängen imorse, visste att det var ett möte som väntade, ett möte om matten. Marie, som varit med om liknande saker med samma lärare och ämne, var snäll nog att följa med som stöd.

Min matte lärare gav mig (nu efter jullovet) dubbelt så mkt att göra! Jag fick dessutom en ny mattebok som jag skulle göra, den gamla boken kunde jag använda som uppslagsverk då jag tyckte den var så bra. Det hade hon sagt innan. På mötet däremot (var jag, Marie, Annica (läraren), rektorn, Ylva (lärare) och syon med) då sa hon däremot att det var ett förslag, inte att jag var tvungen att göra det (som hon sagt tidigare). Tror hon vart lite nervös när Marie var med, fann ingen ro så att säga :P Sprang och hämtade vattenflaska osv.

Efter an stunds disskuterande frågade rektorn om jag ville byta mattegrupp, jag kunde inte svara "ja" fort nog. Så nu slipper jag iaf Annica och har Ingvar istället. Jag pratade med honom och Ylva (som kommer hjälpa mig hon med) och det känns redan sååå mkt bättre. Det första han gjorde var att ta tillbaka den "nya" boken som Annica gav mig för 1v sen. Sen har jag resten av dagen setat i biblioteket med Ylva och jobbat med matten, så nu är jag ÄNTLIGEN klar med kap 1 och snart kap 2, hon såg att jag förstår så det är skönt. I mötet med Ingvar och Ylva sa dom att dom idag skulle göra en planering för mig, ska bli skönt, få veta vad jag har att göra och på vilken tid osv. NU kommer planeringen jag borde ha fått 6mån sen...

Nu har mamma, pappa och Emmi kommit hem och står och lagar mat (och disskuterar) så jag håller mig uppe och kollar lite inspelat så länge :P

Ny Design!

Nu har jag Äntligen fått det som jag vill så nu "lanserar" jag den nya designen :)

Lite smått jag inte fått som jag vill på denna heller men det är lite enklare att leva med jämnfört med den gamla ;)

Vad tycks?

Under reconstruction

Är trött på den gamla designen och dess fel så nu håller jag på med en ny. Är lite smått som ska fixas sen är den klar. Men nu är klockan på tok för mkt (igen!) så nu måste jag få lite sömn.

Så ha tålamod, den är påväg ;)


Fredag 14/1

Orkade inte gå upp till skolan idag så "jobbade hemma", hehe.. Sa inget till lärarna men vad spelar det för roll nu när jag är inskriven på distanskursen :P Är ju bara matten kvar... Bläää! Matte är inte kul. Dessutom nyser jag ständigt och har huvudvärk tack vare det :( Så hade nog inte varit så bra att åka till skolan iaf, smitta alla andra, eller det har jag övertalat mig själv om iaf ;)

Har otroligt tråkigt just nu, dom andra kollar på "Let's Dance" men jag gillar inte sånna program så här sitter jag. Har kollar Facebook säkert en tio ggr och det händer inget kul där, samma med Vovve och Allt om hundar, har dessutom tvättat halva dagen och är väll uppe i maskin nr 4 nu tror jag och har precis vikt den senaste maskinen.
Har klippt håret i Snobbens öron och dessutom smörjt in båda hundarnas öron, mamma köpte någon kräm/salva som skulle göra att öronen inte luktade (det var det hon sa till mig iaf) och när hon kom hem med den gav hon den till mig och sa typ "Fixar du det?" jag, som aldrig hållit på med sånnt på dom tidigare, vart lite tveksam och frågade om hon inte kunde hjälpa till/visa, fick typ till svar "Hur ska du klara dig när du har egen hund då?". Suck. Som om jag inte kunde lära mig då om inte annat. A ja, fixade deras öron och har smörjt dom varje dag sedan dess (man skulle smörja i 1-2v) och dom 2 ggr jag frågat mamma om hon kunde smörja vart det inte av, första gången var hon "upptagen" (hon smsade) så hon kunde inte ens svara mig. Så då gjorde jag det själv. Andra gången sa hon att hon skulle göra det, men (!) inte just då, hon var så trött. Gissa vad som hände! Hon glömde. Ingen chock för min del...

Är Äntligen(!) slut på penicilin kuren jag påbörjade efter att Snobben bet mig i handleden. Fan va skönt! Pillrena skulle tas mellan måltiderna, hur jobbigt är inte det, 1h innan eller 2h efter att man ätit. Ett jäkla räknande och väntade med maten flera ggr tills jag inte brydde mig om att räkna längre. Vart för omständigt, kunde inte äta med familjen om dom fixade mat tidigare än vanligt... Är fortfarande lite svullen men det verkar läka bra så hoppas det blir bra snart ;) (Blev biten på nyårsafton)

Frida var hemma hon med idag, hon mådde inte något bra så hon har sovit i stort sett hela dagen. Det var meningen att hon skulle ut med Ferdinand nu på kvällen men hon orkade inte så det vart jag som fick äran istället :) Mysvovven!

Så.. Ska vi se vad som kan hända nu då :P Camilla har kommit hem igen så kan nog snacka med henne en stund ;)

Torsd 13/1 2011

Ja, då var det ett bra tag sedan jag var här senast. Ska försöka uppdatera er lite sen förra inlägget.. Börjar med det så, here we go...

Har bestämt mig för en ras nu, blir Dogue de Bordeaux :) Har t.o.m. kontakt med en kennel :D Gigantiskt steg för mig! Frågade om dom kunde tänka sig en fodervärd så långt ifrån, fick inte ett "Nej" så det ser vi som positivt :D Ska åka dit och träffa dom någon gång med men kenneln ligger i Skåne så det är inte bara att ta en sväng förbi :P
Såå besöket som skulle bli på en DDB kennel i Karlskoga blev inte av. Det planerades så att vi (jag och mamma) skulle komma förbi när vi var i Karlskoga och trimmade Turbo. Sen när vi skulle åka hemifrån så fick jag reda på att dom inte skulle vara hemma den tiden vi bestämt tidigare (dom skulle på kalas lr nått) men att jag kunde komma typ direkt när vi kom fram, dvs när vi va hos trimmern och jag skulle lära mig hur jag skulle ställa Turbo på ÖLKKs inoff utställning (han kom 2a :D) så jag åkte inte. Tycker det var "lite" elakt av hon som äger kenneln att säga det samma dag. Hade sagt till henne vad vi skulle göra i Kga och sagt tiderna, så då kunde hon ju ha sagt tidigare att dom skulle iväg! Så då bestämde jag mig bara för att skita i det och åka hem istället.

Åh! Efter några försök att prata med pappa om valp så lyssnade han på mig ordentligt och han sa ja! :D Så jag får ha valp hemma tills den är rumsren. Yey! Nu när jag pratat med kenneln i Skåne så berättade hon att dom tänkte spara en svartmaskad tik :) Min första tanke när jag hörde det var "YES!" En svartmasktad tik var precis det jag ville ha :) Hihi! Nu hoppas vi bara att allt går vägen och jag får en vovve :D

Det var väll den uppdateringen av senaste inlägget så nu blir det lite av vad som pågår nu ;)
Så, jag hann inte klart med matten så är numera inskriven på distanskursen i några veckor till (t.o.m v7) och ALLT krånglar! Min snälla mattelärare har bestämt att jag ska byta bok (!) och dessutom få göra om det jag redan gjort, har nu dubbelt så mkt att göra än jag hade innan :( grr! Har försökt att prata med henne om att det blir för mkt för mig men hon verkar inte fatta, eller också vill hon inte fatta! Så idag pratade jag med Mattias (syon) ang matten, blir möte på måndag med syon, Gunnar, Ylva och Annica (matteläraren), känner att jag vill inte gå själv så Marie är snäll nog att följa med som stöd. Tack Marie!

Nej nu ska jag hoppa i säng. Men först ska jag leta upp lite nässpray, näsan bara rinner och jag nyser och det rinner och... du fattar. Ska försöka skriva lite oftare i fortsättningen ;)
Natti natti!

RSS 2.0