3 av 14

Dag tre på flyt idag.
Inget roligt direkt, inte för att jag går hungrig men att bara äta (dricka) 4 påsar Modifast om dagen och inget annat är lite drygt, speciellt när jag jobbar i kök. Inte få smaka något och hålla mig till mina shakear/puddingar och min vattenflaska. 2,5 liter vatten om dagen ska jag få i mig. En kamp för en torrboll (som min familj kallar mig) som mig, en vanlig dag innan flytet drack jag totalt kanske en liter om dagen. Men jag kämpar på med vattnet varje dag och springer på toa mest hela tiden känns det som ;)
 
Igår rensade jag kylen och skåpen på allt möjligt och gick med det till mamma och pappa. En påse med kylvaror och en med torrvaror. Då blir jag inte sugen på något jag inte borde äta och har framförallt inte tillgång till något. 
 
Känns i magen att det snart är dags för nästa mål. Men innan det är dags för det blir det en vända ut i tvättstugan och kasta in lite kläder i tumlaren. För självklart så stängde dom av vattnet idag när jag bokat tvättstugan... Inte förrän närmare sju kom vattnet igång igen... Typiskt. Extra kul var det ju att jag inte fått veta det innan. Var en arbetskamrat som sa att dom skulle stänga av vattnet kl 16.30, så jag hann iaf hem och tappa upp lite vatten.
Men men,  vad ska man göra? ;)

Startpunkten

Ingen bra dag idag. Känner mig allmänt depp och anti. Jag vill bara gråta, gräva ner mig någonstans och inte komma upp igen på åtminstone några dagar, tanken på att behöva gå till jobbet imorgon är inte direkt lockande :( Men vad ska jag göra, behöver ju pengarna, speciellt nu när jag ska vara sjukskriven... 
 
Imorgon är det dags att påbörja 2v flyt. 2v med endast Modifast. Känns inte direkt lockande. Inte för att fortsätta på den här banan jag är på nu är speciellt lockande det heller. Känns lite som pest eller kolera just nu. 
Har förberett mig lite genom att dokumentera startvikt och mått, så jag har en utgångspunkt, se hur mkt jag minskar. Känns konstigt att säga (skriva) det ordet. Minska... Känns som om det är en önskedröm, något som aldrig kommer inträffa. 
 
Blir irriterad på mig själv, varför känner jag så här? Varför är jag deprimerad nu? Det är ju början på något bra. På något positivt. Vill inte behöva öka dosen med antideppmedicin men det kanske är ett måste? Så känns det nu iaf. Hoppas jag inte behöver det. 
 
Imorgon får jag ta och rensa kylskåpet. Frysa in det som går och samla ihop resten och gå med det till mamma och pappa. Så jag inte blir lockad att göra något jag inte borde. Det är ju lättare sagt än gjort när jag jobbar i köksmiljö. Blir ett stort test av min viljekraft.
Jag hoppas bara att jag är stark nog att klara det. 
 

Redo?

Efter allt krångel med Region Örebro Län, inte få någon info osv, så är jag (förhoppningsvis) redo.
Nu på kvällen, på den veckliga tacokvällen, så diskuterade jag med E om hon ville haka på till Sthlm, göra huvudstaden och samtidigt hålla mig sällskap ;) Hon var på och pappa ville hänga på han med :)
Så vi bokade hotell och tåg, Scandic Sjöfartshotellet blev det. En dryg km från sjukhuset och säkert lika långt till centralen. Tåg bokades också, enkel resa, pappa och E skulle köpa sista minuten biljetter när dom ville åka hem. Pappa sa att han skulle hämta mig på sjukhuset med bil när jag skrivs ut den 12e. Han tyckte det var bättre än att behöva vänta och så, fine by me ;)
 
Frågade aldrig F om hon vill med för jag tänkte att hon pluggar och har inte tid, visade sig att hon inte kunde av en annan anledning med, hon har uppkörning den dagen jag har min op. Tajming eller vad ;)
 
Nu tar jag iaf helg från allt detta krångel och poppar lite popcorn och stoppar inte en skiva av CSI: NY i dvdn :)

fredagen den 13e

Varför kan inget bara flyta på? Nej det ska bara krångla hela tiden. Inget ska vara lätt, eller förmånligt för mig som patient... 
 
Så ringde jag Ersta för att bekräfta lite grejer. Så det jag vet just nu är:
  • Den 9/3 kl 12 ska jag vara på Ersta för möte med läkare och sjuksköterska osv. Det mötet kommer ta ca 2,5h.
  • Den 10/3 kl 7 är min operation inbokad.
  • Den 12/3 efter kl 12 är det dags för hemgång (ska äta lunch innan jag får åka hem)
När jag pratade med Ersta frågade jag även om patienthotellet läkaren pratade om, jag skulle prata med mitt landsting för att få reda på om boende ingår i min betalningsförbindelse. Så det blev att ringa Örebro nästa.
När jag pratade med Vårdslussen i Örebro så fick jag veta att pga att jag valde att "få behanding" (eller vad man nu säger) på Ersta, dvs Fria Vårdvalet, och inte kommit till Ersta pga Vårdgarantin så betalar inte Örebro någon resa eller boende. Hängde du med? Kan sammanfatta det lite bättre kanske :P
Vårdgaranti = Örebro betalar vård, resor och boende
Fria Vårdvalet = Örebro betalar vård. Jag får själv stå för resor och boende.
Och jag ingår i det fria vårdvalet...
 
Nu är det väll bara att hitta något relativt billigt boende i närheten av Ersta för natten mellan 9-10/3. Blligt boende, i centrala Stockholm. Drömmer jag kanske?
 
Så nu ska jag bara hitta och boka boende samt boka tågbiljetter. Där försvann mina sparpengar... :/ 

En månad

Så, idag var jag iväg till Marieberg Galleria (mina byxor börjar ta slut :P ) den fasade shoppingen... Så till slut hittade jag ett par byxor som sitter okej. Över 100 butiker, ca 60 klädaffärer, 3 av dessa affärer erbjuder kunderna kläder i storlekar över 48. Om man sen, som mig, inte direkt passar i byxor av modellen Slim blir utvalet ännu mindre. Ett par ska jag väll vara lycklig över att jag hittade... :P
Ett par byxor och två linnen vart det till slut :P 
 
När jag sen kom hem och kollade i brevlådan så låg det ett brev från Ersta och väntade på mig :) Den 9 Mars ska jag på möte med narkosläkare och den 10 Mars kl 7.00 är det operation. :D Can't wait! 
Nu känns det lite onödigt att jag köpt nya byxor :P Eftersom jag den 24 ska börja flyta och då förhoppningsvis börja minska i omfång ;) Well well. That's life I guess ;)
 
Nu blir det att imorgon börja ta tag i allt det andra, patienthotell osv. 

Krångel, krångel och ytterligare krångel

Dags att sammanfatta veckan då. Tror jag lugnat ner mig tillräckligt och insett vad som sades i onsdags :P
 
När jag var på Ersta den 15 dec så sa läkaren att förväntad väntetid till op var 2mån, så när det nu snart gått 2mån och jag inte hört något så börja jag undra. Har dom glömt mig? Ville veta vad som händer så kontaktade operationsplaneringen på Ersta, frågade vad som händer, har dom bokat in mig men missat att skicka ut brev?
Svaret fick mig att avge en stor suck. "Örebro har inte godkänt betalningsförbindelsen". Bläää!! Ersta hade t o m tagit kontakt med Örebro ang det den 14 jan men hade fortfarande inte fått något godkännande. :(
 
Så, var bara att leta upp nummret till Vårdslussen i Örebro för att se om dom kunde hjälpa mig. Dryga timmen senare rinde en kvinna (inte precis jättetrevlig) från Vårdslussen upp mig. Hon kollade i min journal och sa i stort sett att anledningen till att Ersta fick ringa och påminna Örebro var att Ersta skickat papprerna till "fel" ställe. Dom hade skickat det till kirurgen, vilket dom tydligen inte skulle göra :/
Hon sa även att en läkare på kirurgen (Göran något) hade skickat ett godkännande det 27 jan (!). "Bara" trygt två veckor senare... Den 4 feb var det i onsdags. Hon tyckte inte att det var något konstigt med att Ersta inte fått något, "Det skickades ju den 27e och det går ju med B-post så då är det väll framme på fredagen, kanske i måndags så det ligger säkert någonstans på Ersta och väntar på att bli öppnat."
 
Vid dom orden gick mitt humör från lite irriterad till måttligt förbannad. Sa hon seriöst just det?! Skyllde på Ersta. Försökte prata med henne om att det inte bör ta så lång tid innan man får betalningsförbindelsen godkänd. Det ignorerade hon och skyllde på Ersta, tog inget ansvar (jag vet att det inte är hennes ansvar men "hennes" landsting, hennes arbetsgivare) för att det kan ha tagit lite väl lång tid, ingen ursäkt för detta fick jag. Är väll det minsta man kan begära, speciellt i den situationen när kunden/patienten är missnöjd. 
 
Är så j*vla trött på Region Örebro Län! Fan bara krångel, otrevlig, okunnig och ohjälpsam personal!
Från det tillfället jag för första gången hade kontakt med Ersta så vart jag positivt överraskad av hur trevlig personalen var.
Är så otroligt glad att operationen kommer ske där och inte i mitt hemlandsting Örebro!
 

RSS 2.0