dag 11

Dag 11 idag, tiden har gått rätt fort, men ändå sakta. Dag 14 är det dags att gå till vc och ta bort agrafferna och jag längtar! Det kliiiiar på min mage!
 
Operationen gick bra, fick vara kvar på Ersta Sjukhus två dagar, det är normalt en dag men eftersom jag är utomlänspatient ville dom ha kvar mig en natt till och det är jag bara glad över. Kom man igång lite bättre med maten och så. Tisdagen den 10/3 var operationen och på torsdagen fick jag åka hem. Pappa kom och hämtade mig sen åkte vi bil hem. Skönt, vet inte och jag hade haft så stor lust att åka tåg hem. Hade säkert klarat det men hade nog inte varit någon hit. Vi fick stanna i Strängnäs och köpa mellanmål och handla på apoteket så jag fick i mig min medicin.
 
Fragminsprutor skulle jag ta på mig själv med, var skitnervös innan men det gick utan problem. Nu har jag en massa fina prickar på magen efter sprutorna bara men dom försvinner ju med tiden ;) Fick en massa utskrivet två smärtstillande (Alvedon 665 + något mer), en mot illamående, omeprazol för magen och sprutorna. Det jag tar idag är Alvedon och omeprazol, får se hur länge jag fortsätter med dom.
 
Jag är en person som vill sova på mage, något som inte varit möjligt sen operationen och jag vet inte om det är därför jag inte kunnat sova ordentligt sen operationen. Har försökt att sova på sidan men har väll gått sådär. Imorse däremot så vaknade jag på mage, ont av det har jag inte heller :) Nu kanske jag kan börja sova på mage igen :D Ska ju inte använda magmusklerna iaf 2v efter operationen (om jag fattat rätt) så får när jag ska i och ur sängen göra en sk "ryggskottsvändning". Sitter på sängen, lägger sig med hjälp av armarna ner på sidan och lyfter samtidigt upp benen i sängen, rullar över på rygg och rätar sedan ut benen. Måste säga att i början gick det rätt bra men nu har jag börjat fuska och gör inte så varje gång, känner i ett av såren att jag kanske borde göra det... Vill ju inte att det ska bli något fel så man får men utav att man var lat. 
 
I förrgår (dag 9) började jag med varma soppor igen. Har haft svårt att få i mig dom varma sopporna så har helt enkelt uteslutit dom ;) 1v gick det, sen vart jag så trött på att bara äta yoghurt, frukt-/nypon-/saftsoppor så testade och jag fick faktiskt i mig all soppa :) Köpte färdig soppa som jag mixade slät, Paulúns Superlunch Kyckling och morotssoppa vart det, ser inte ut som det men det var sjuuuuukt gott!
 
 
Äter 2dl varannan timme kl 7.30, 10, 12, 14, 16, 18 och 20 och det känns verkligen som att man äter hela tiden. Just nu sitter jag med en kopp fruktsoppa. När jag sen är klar med den så blir det att hoppa in i duschen och sen fixa iordning nästa mål, det blir mixad vitkålssoppa med mosat ägg, mumma! Har saknat att få tugga måste jag säga.
 
Efter lunchen bär det iväg till stan (Örebro) med mor min och handla lite, hon ska ha en micro och jag lite mat. Ska handla ingredienser till två olika soppor och sen ska jag och pappa koka soppa i em :) Kycklingsoppa och farmors korvsoppa. Mums :) Kan försöka att komma ihåg att lägga upp recept och så senare när jag smakat ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0